Klant worden bij NextDeli

Klant worden bij NextDeli

Dat is echt héél eenvoudig!

Ben je eigenaar van (of gevolmachtigd beslisser bij) een vers speciaalzaak of een horeca bedrijf? Dan kun je klant worden bij NextDeli en krijg je toegang tot een wereld van vers. Compleet, snel en voordelig. Hoe je klant wordt? Heel gemakkelijk! Je klikt gewoon op ‘word nu klant’, vul je gegevens in en klik op ‘registreer’. Aanmelden is geheel gratis. Bestellingen ontvangen in je winkel of keuken trouwens ook. Wij berekenen geen afleverkosten!

En wat als…(1):

Als je geen vers speciaalzaak of horecabedrijf hebt, dan kun je geen klant worden bij NextDeli. Wij zijn er alléén voor de vers speciaalzaak en foodservice. Wij leveren niet aan particulieren, maar ook niet aan bedrijven die geen versspeciaalzaak of foodservice bedrijf zijn. Dat borgen wij door bij je aanmelding naar je KvK nummer te vragen, die wij vervolgens ook valideren bij de Kamer van Koophandel. Als jouw bedrijf dus niet is geregistreerd in de branchecode 47.22 (vlees, vleeswaren, wild & gevogelte), 47.24 (brood, banket, chocolade & suikerwerk), 47.23 (viswinkels), 47.21 (AGF-winkels), 47.29 (delicatessenwinkels), 47.81 (markthandel in voedingsmiddelen), 47.3 (benzinestations), 55 (logiesverstrekking) of 56 (eet- en drinkgelegenheden) kun je geen klant worden bij NexDeli. Dat doen wij om de versspeciaalzaak en horecakeuken te beschermen tegen branchevreemde concurrentie. Kun je je niet registreren om deze reden maar ben je van mening dat je toch klant van NextDeli zou kunnen worden omdat jouw bedrijf wel degelijk een versspeciaalzaak is, stuur ons dan per email een bericht met een terugbelverzoek. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

En wat als…(2):

Mijn bedrijf valt onder één van de genoemde KvK branchecode’s, maar toch wordt mijn klantregistratie niet goedgekeurd. Hoe kan dat?
Naast de KvK branchecode doen wij ook een creditcheck op jouw KvK inschrijving. Als op deze inschrijving een verhoogd risico van toepassing is kun je geen klant worden bij NextDeli. Denk je dat wij een verkeerd negatief credit-advies hebben gekregen wat jouw registratie bij NextDeli dwars zit? Vul dan onderstaand je naam en e-mailadres in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

    NextDeli gebruikt cookies om te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Door deze site te blijven gebruiken, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
    Accepteren