Betalen

Betalen

Betaalmogelijkheden

Op welke manieren kan ik betalen?

NextDeli incasseert jouw factuur met behulp van een zakelijke digitale Incassomachtiging. Deze geef je éénmalig af via jouw internetbankieren omgeving van je eigen bank.

Hoe werkt een digitale incassomachtiging?

Als je bestelling compleet is, klik je op ‘betalen’. Vervolgens wordt je geleid naar je eigen internetbankieren omgeving. Zoals je dat ook kent van iDeal betalingen. In plaats van iDeal kies je nu voor ‘digitaal incasso machtigen’. Je machtigt hierbij Nextdeli om het factuurbedrag van jouw bankrekening te incasseren nadat wij jouw bestellingen bij jou hebben afgeleverd. Indien je (ook) ‘wicht’ producten hebt besteld, reserveren wij een buffer van +10% in het te incasseren bedrag, omdat te leveren gewichten van leveranciers die ‘wicht’ producten voor je maken kunnen variëren. Wij incasseren echter altijd het correcte bedrag wat ook op jouw factuur komt te staan. De eventuele retouremballage die de bezorger weer bij je heeft meegenomen brengen wij op jouw factuur in mindering. Ons advies is om bij het afgeven van een mandaat in jouw eigen internetbankieren omgeving te kiezen voor een ‘onbeperkt mandaat’. Dat betekent dat wij ook de bedragen van jouw vervolgbestellingen kunnen incasseren. Indien je een mandaat voor een ‘maximaal bedrag’ instelt en een vervolgbestelling komt boven dat bedrag uit, dan dien je een opnieuw mandaat af te geven.

Heeft NextDeli een veilige betaalomgeving?

Ja. Incassomachtigen is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat Incassomachtigen net zo veilig is als internetbankieren.

Biedt NextDeli achteraf betalen aan?

Nee. Jouw betaling kan uitsluitend worden gedaan met een zakelijke incassomachtiging. Dat kan via een digitale incassomachtiging als je bankiert bij ING, Rabobank, ABN-AMRO of Triodos. Als je bankiert bij één van de andere Nederlandse banken, kun je een papieren incasso opdrachtformulier invullen en persoonlijk bij je eigen bank aanreiken. Wij ontvangen dan een incassogoedkeuring van jouw bank, alvorens je kunt bestellen bij NextDeli. Neem hiervoor contact op met NextDeli.

Kan ik contant betalen?

Nee. Je kunt bij NextDeli uitsluitend betalen met een incassomachtiging.

Wat is het bankrekeningnummer van Nextdeli?

Ons rekeningnummer is NL09RABO0348676093. Factuurbedragen incasseren wij automatisch nadat jouw order afgerond is, inclusief de eventueel retourgenomen emballage.

Facturen

Wat als ik mijn factuur nog niet ontvangen heb?

Controleer of je factuur in Mijn NextDeli staat, onder ‘Mijn Bestellingen’. Heb je de bestelling net geplaatst? Wacht dan tot je bestelling verzonden is. Hierna ontvang je per mail de factuur in de verzendbevestiging.

Waar kan ik mijn factuur vinden?

De eindfactuur stellen we op nadat de bezorger je bestelling heeft bezorgd. Immers, dan kunnen we meteen eventuele retouremballage op de factuur crediteren. Zodra we je bestelling hebben afgerond, sturen we de factuur altijd per mail. Je kunt je facturen ook downloaden in je besteloverzicht in Mijn NextDeli. Staat daar je factuur nog niet bij? Wacht dan tot je bestelling afgeleverd is. 

Wat als mijn factuur niet klopt?

Stuur ons een bericht via snelantwoord@nextdeli.com met daarin je vraag of opmerking. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op om er samen naar te kijken. En op te lossen natuurlijk!

Incasso mislukt of geweigerd

Wat indien de incasso van mijn factuur is geweigerd?

Indien wij er onverhoopt niet in slagen jouw factuur te incasseren nemen wij direct contact met je op met het verzoek het factuurbedrag handmatig binnen 5 werkdagen naar ons over te maken.

Waarom is mijn klantregistratie afgewezen?

Tijdens jouw registratie om klant van Nextdeli te worden checken wij twee dingen;

Check op branchecode:
Als je geen vers speciaalzaak hebt dan kun je geen klant worden bij Nextdeli. Wij zijn er alléén voor de vers speciaalzaak. Wij leveren niet aan particulieren, maar ook niet aan bedrijven die niet een vers speciaalzaak zijn. Dat borgen wij door bij je aanmelding naar je KvK nummer te vragen, die wij vervolgens ook valideren bij de Kamer van Koophandel. Als jouw bedrijf dus niet is geregistreerd in de branchecode 47.22 (vlees, vleeswaren, wild & gevogelte), 47.24 (brood, banket, chocolade & suikerwerk), 47.23 (viswinkels), 47.21 (AGF-winkels), 47.29 (delicatessenwinkels) of 47.81 (markthandel in voedingsmiddelen), dan kun je geen klant worden bij Nextdeli. Dat doen wij om de vers speciaalzaak te beschermen tegen branchevreemde concurrentie. Denk je dat dat toch niet van toepassing is op jouw bedrijf stuur ons dan per email een bericht met een terugbelverzoek. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Creditcheck:
Naast de KvK branchecode doen wij ook een creditcheck op jouw KvK inschrijving. Als op deze inschrijving een verhoogd risico van toepassing is kun je geen klant worden bij Nextdeli. Is jouw registratie wegens een negatieve creditcheck, en denk je dat dat toch niet van toepassing is op jouw bedrijf? Stuur ons dan per email een bericht met een terugbelverzoek. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat als er per ongeluk dubbel geïncasseerd is?

Oeps! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Is het bedrag meerdere keren afgeschreven van je rekening, maar heb je maar één order geplaatst? Dit bedrag krijg je natuurlijk zo snel mogelijk terug. Binnen 3 dagen staat het bedrag weer op je rekening!

Waarom heb ik nog geen orderbevestiging ontvangen?

Direct na het plaatsen van je bestelling ontvang je per mail een orderbevestiging van ons. Aansluitend sturen wij je bestelling door aan de leveranciers die voor jou aan de slag gaan. De avond/nacht vóór de levering van jouw bestelling of deelbestelling ontvang je ook nog een bevestiging als deze producten bij ons gereed staat voor verzending.

Terugbetalen

Wat als ik nog geen terugbetaling heb ontvangen?

Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat de terugbetaling op je rekening staat. Staat het bedrag binnen 5 werkdagen nog niet op je rekening? Neem dan contact op met onze klantenservice, bijvoorbeeld via snelantwoord@nextdeli.com.

Hoe ontvang ik mijn terugbetaling?

We betalen je terug via een bancaire overschrijving. We sturen je een bevestigingsmail wanneer we het geld teruggestort hebben. 

Hoe snel word ik terugbetaald na annuleren?

Zodra we je annulering verwerkt hebben, betalen we je terug. Doorgaans is dit binnen 3 werkdagen. 

Waar kan ik de status van mijn terugbetaling vinden?

Die kun je helaas niet nakijken. Maar we beloven je dat we je binnen 3 werkdagen na afhandeling van de retourzending terugbetalen. Staat het bedrag na 5 werkdagen nog niet op je rekening? Neem dan contact op met onze klantenservice.

NextDeli gebruikt cookies om te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Door deze site te blijven gebruiken, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
Accepteren