AM Fish CEO Frans Kegge AM Fish AM Fish Excellente kwaliteit AM Fish Op maat gesneden Pijl links Pijl rechts

Het verhaal van AMfish Convenience

Oorsprong

AMfish is in 2019 ontstaan door het bundelen van de gezamenlijke krachten door VisSpecialist Almelo en Van Meines Vis. Beide bedrijven zijn al sinds de jaren ‘70 actief en zijn uitgegroeid tot de specialisten op het gebied van rauwe en bereide vis. Door deze fusie is AMfish marktleider in Nederland als totaalleverancier van vis en visproducten binnen o.a. de foodservice en bij maaltijdbereiders.

Frans Kegge, voormalig directeur en eigenaar van onder meer Polaris Visdelicatessen, is medeaandeelhouder en heeft de dagelijkse leiding van AMfish.

Producten

Binnen AMfish vinden alle productieactiviteiten vanuit één vestiging plaats.

Productontwikkeling is een belangrijk begrip binnen de organisatie. Er worden regelmatig nieuwe, unieke recepturen ontwikkeld. Hierbij valt te denken aan delicatessen, eiwitrijke minimaaltijden en nieuwe gebakken visconcepten, zoals het inspelen op de vraag naar glutenvrije producten. Wij leveren maatwerk, of het nu gaat om het aantal stuks per verpakking of het leveren van verse dan wel diepgevroren producten. In de productiekeuken worden producten ontwikkeld, gestoofd en gegrild. Authentiek, ambachtelijk en vernieuwend. Gebakken vis wordt geproduceerd middels volautomatische baklijnen en daarna direct terug gekoeld, gewogen en verpakt.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij AMfish. Hiertoe behoren onder andere het leveren van zowel MSC- als ASC-gecertificeerde en overige duurzame vis, traceerbaarheid van grondstoffen door inkoop bij vaste partners en het reduceren van afval door inzet van snijverlies bij nieuwe producten. Innovatie en duurzaamheid blijven belangrijke begrippen binnen de nieuwe organisatie.

Voor de distributie is er een eigen wagenpark, maar er wordt ook gebruik gemaakt van externe transporteurs. Er wordt gestreefd naar collectief transport, waardoor minder bewegingen noodzakelijk zijn. Ook wordt gelet op het vervoeren van minder lucht, de orderdichtheid en het gebruik van duurzame verpakkingen.

Productaanbod AMfish

NextDeli gebruikt cookies om te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Door deze site te blijven gebruiken, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
Accepteren